Харківський госпіталь ветеранів війни почав приймати хворих на COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Харківський обласний госпіталь ветеранів війни починає роботу з лікування хворих на коронавірусну інфекцію з 5 квітня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Ігоря Волченка.

За словами посадовця, в перший день в госпіталь переводитимуть пацієнтів з інших лікувальних закладів з нетяжким перебігом хвороби. Це дозволить розвантажити інші лікарні, а шпиталю — адаптуватися до нової роботи. Вже з завтра сюди доставлятимуть пацієнтів карети “швидкої”.

«Планується розгорнути 120 ліжок, з яких 20 — для хворих на коронавірус з хірургічними патологіями. У госпіталі на цей час є 9 ліжок з потоковим киснем, інші забезпечені концентраторами», — розповів Ігор Волченко.

За даними обласного управління охорони здоров’я, допомогу хворим на COVID-19 в госпіталі надаватимуть чотири анестезіологічні та три терапевтичні бригади.

«Ситуація з лікарями й персоналом, як доповів директор установи Юрій Федченко, стабільна. Якщо буде недостатньо лікарів, у нас є резерв», — запевнив керівник департаменту.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 5 квітня виявили 109 931 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 1 155 — за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

4 квітня від наслідків COVID-19 помер головний лікар харківської лікарні № 18 Борис Менкус. Він заразився коронавірусом від пацієнта, якого оперував.

У Харкові в чотирьох лікарнях, де надають допомогу пацієнтам з COVID-19, кількість ліжок виявилася менше заявленої.

Стаціонарне відділення № 2 Лозівської міської лікарні, яке минулого року перепрофілювали у лікарню для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, заповнене на сто відсотків.

Ізюмська ЦМЛ переповнена хворими на коронавірус. Станом на 3 квітня 2021 року, у лікувальному закладі, розрахованому на 120 місць, знаходилося 125 пацієнтів.