Ізюмська міська лікарня переповнена хворими на коронавірус

Фото: city-izyum.pp.ua

Ізюмська ЦМЛ переповнена хворими на коронавірус. Станом на 3 квітня 2021 року, в лікувальному закладі, розрахованому на 120 місць, перебувають 125 пацієнтів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення порталу «Місто Ізюм»

Як розповів виданню заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін, станом на 3 квітня 2021 року в Ізюмській міській лікарні Піщанської Божої Матері, розрахованій на 120 ліжок для лікування хворих на коронавірус, перебувають вже 125 осіб.

У медустанові доставляють додаткові ліжка в палати.

Із загальної кількості пацієнтів з підозрою та підтвердженим COVID-19 в лікарні 88 — мешканці Ізюма, 13 — Барвінкова, 16 — Борової, 8 — харків’яни.

За словами заступника мера, за добу надійшло 16 хворих, одна людина померла. За добу використали 55 кисневих балонів.

“Безумовно, всі ці хворі розміщені в палатах, але ми ущільнюємо кількість ліжок в палатах. Так, це дискомфорт, але це та ситуація, яку ми на сьогодні маємо. І краще вирішувати її таким чином. Важливо те, що всі, хто розраховує на стаціонарне лікування, його отримують”, — сказав Мацокін.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 4 квітня виявили 108 776 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 388 — за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

У Харкові в чотирьох лікарнях, де надають допомогу пацієнтам з COVID-19, кількість ліжок виявилася менше заявленої.

Стаціонарне відділення № 2 Лозівської міської лікарні, яке минулого року перепрофілювали у лікарню для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, заповнене на сто відсотків.