У харківських лікарнях недорахувалися заявленої кількості “ковідних” ліжок

У Харкові в чотирьох лікарнях, де надають допомогу пацієнтам з COVID-19, кількість ліжок виявилася менше заявленої.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Верифікацію даних проводила урядова комісія 30-31 березня в 13 “ковідних” лікарнях Харкова. За підсумками перевірки в двох міських лікарнях і двох лікарнях “Укрзалізниці” Харкова заявлена ​​кількість ліжок для хворих на коронавірус не відповідала фактичній. Такі дані оприлюднила 2 квітня на брифінгу директор Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Вікторія Мілютіна.

За її словами верифікація проводилась за кількома критеріями. Комісія перевіряла кількість ліжок в установах, які фактично виділені для госпіталізації хворих, кількість ліжок, фактично забезпечених подачею кисню або централізовано, або за допомогою кисневих концентраторів, кількість ліжок без кисню, кількість зайнятих ліжок з тих, які фактично забезпечені киснем.

«В обласних лікарнях фактична кількість ліжок повністю відповідає заявленій… У лікарнях міських виявлена невідповідність у двох закладах: 25-та лікарня (238 ліжок замість 250, 12 ліжок бракує) і 18-та лікарня (53 фактично відведені для госпіталізації, триває добір персоналу, коли буде укомплектовано, лікарня буде відповідати заявленій кількості – 110 ліжок)», – зазначила Вікторія Мілютіна.

Також вона додала, що із заявлених 700 ліжок у «залізничних» лікарнях фактично допомогу надають 130 в одній лікарні та 100 – в іншій.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 2 квітня виявили 105 918 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 494 — за минулу добу. Вакциновано в четвер — 1 030 осіб.

З початку пандемії станом на ранок 2 квітня в Харківській області померли 2 004 пацієнта з коронавірусною хворобою COVID-19, 24 з них – за минулу добу. Це найбільша цифра за весь період спостереження.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

23 березня Харківська область перейшла до “помаранчевої” зони карантину.

30-31 березня в Харкові з метою верифікації даних перевіряли лікарні, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Облздрав продовжує наполягати на достатку вільних місць, рук і апаратів.