У Харкові від наслідків COVID-19 помер головлікар лікарні

Фото: city.kharkov.ua

Головний лікар Харківської міської багатопрофільної лікарні №18 Борис Менкус помер сьогодні, 4 квітня, на 70-му році життя після тривалої хвороби, викликаної коронавірусною інфекцією.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Хірург Борис Володимирович Менкус заразився коронавірусом від пацієнта, якого оперував. На жаль, вірус був виявлений вже після операції.

Хвороба з самого початку була важкою і загострила всі хронічні захворювання лікаря, в першу чергу — цукровий діабет, від якого 4 квітня він і помер.

Як розповіла заступниця харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Борис Менкус пішов з життя в стінах рідної лікарні, в якій пропрацював 42 роки.

«До 18 лікарні він прийшов у 1978 році молодим лікарем-хірургом, відразу після закінчення Харківського медичного інституту. А вже у 1979 році був призначений заступником головного лікаря, і пропрацював начмедом до 2005 року. А з 2005 року до сьогоднішнього дня був незамінним головним лікарем 18 міської лікарні», — написала Світлана Горбунова-Рубан на своїй сторінці в Facebook.

У Бориса Менкуса залишилася сім’я, двоє синів. Молодший син пішов стопами батька і зараз вчиться в Харківському національному медичному університеті.

Редакція Харків Times приєднується до висловлення співчуття рідним, близьким, колегам і друзям Бориса Володимировича Менкуса.