У Лозівський лікарні для хворих з COVID-19 немає вільних місць – мерія

Фото: lozovarada.gov.ua

Стаціонарне відділення № 2 Лозівської міської лікарні, яке минулого року перепрофілювали у лікарню для пацієнтів з коронавірусною інфекцію, заповнене на сто відсотків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Лозівської міськради з посиланням на інформацію директора Лозівського термедоб’єднання Віктора Баранова.

Зі 175 ліжок 52 займають пацієнти з пневмонією, 123 – хворі з підтвердженим аналізом коронавірусу. Загалом у громаді на цю недугу хворіє 312 людей, з початку року діагноз підтверджено у 814. За минулий рік від коронавірусу померло 48 хворих, за три місяці цього року – 27 (за останню добу додалася ще одна людина).

З 29 березня Лозівська тергромада потрапила у “червону” зону епідбезпеки. Наразі медики вивчають питання збільшення ліжкового фонду у стаціонарі № 2, розповів Віктор Баранов.

“Не дивлячись на те, що Національною службою здоров’я України Лозівська опорна лікарня визначена для прийому хворих з територій колишнього Лозівського та Близнюківського районів, у суботу та неділю медзаклад прийняв 14 хворих на коронавірус з інших громад, з них 12 – жителі Харкова. Це пандемія, і ми повинні з розумінням ставитися до ситуації. Хворих привозили машинами екстреної невідкладної медичної допомоги, деякі з них були у тяжкому стані. Наш обов’язок надати пацієнтам допомогу. На сьогодні до стаціонару №2 хворих із сусідніх районів не доставляли”, – повідомив Баранов.

За його словами, у стаціонарному відділенні № 2 працює п’ять лікарів: двоє терапевттів та троє інфекціоністів. Ситуацію з нестачею лікарів для чергування у вихідні, святкові та нічні зміни, яка склалася минулого року, вирішено: працювати з хворими на коронавірусну інфекцію пацієнтами погодилися лікарі Територіального медичного об’єднання та сімейної медицини.