У Нацкорпусі заявили про арешт всіх затриманих харків’ян і пообіцяли крок у відповідь

Фото: Сергей Величко Фото: hromadske.ua

Шевченківський райсуд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів всім затриманим за підозрою в рекеті харків’янам, учасникам «Національного корпусу».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Нацкорпусу.

Повідомляється, що судове засідання тривало 16 годин. Закінчилося приблизно о 3 годині ночі 7 серпня.

Те, що відбувається в Нацкорпусі називають “замовленим в Офісі президента судилищем” і вважають, що влада вдається до відвертих репресій.

“У підсумку, всіх затриманих хлопців відправили до СІЗО. Оскільки влада вдалася до відвертих репресій – ми залишаємо за собою право на відповідь”, – заявили в Нацкорпусі.

При цьому в НК не уточнили, скільки їх представників найближчі два місяці проведуть під вартою.

За даними слідства, харків’ян підозрюють в організації ОЗУ, яке обклало “даниною” харківських підприємців, погрожувало їм і в разі непокори знищувало майно. У справі фігурують вісім осіб.

Однак Нromadske називає прізвища семи представників харківського підрозділу Нацкорпусу, яких Шевченківський райсуд Києва відправив під арешт. Це Сергій Величко, відомий під псевдо Чилі, Кирило Крикунов, Іван Нікіфоров, Олег Скрипка, Дмитро Колесников, Артем Субочєв. Ще один підозрюваний Сергій Козлюк – обвинувачений у побитті телеоператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

За даними Police Control Ukraine, восьмий підозрюваний – голова ГО «Ми Харків’яни» Єременко Руслан, якому чомусь не обрали запобіжний захід.

Дії учасників ОЗГ кваліфікуються за статтями 255 (створення, керівництво злочинним співтовариством або злочинною організацією, а також участь в ній), ст. 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Харків Times, 5 серпня співробітники Служби безпеки України проводили обшуки у представників Національного корпусу в Харкові.

Пізніше СБУ заявила про ліквідацію у Харківській області потужного злочинного угруповання, що займалося рекетом бізнесменів.

Слідство оприлюднило частину “прослушки”, що фігурує в справі про рекет, загрозам підприємцям і знищення їх майна.

Увечері 6 серпня в Шевченківському райсуді м.Києва обрали запобіжний захід трьом затриманим за підозрою в рекеті харків’янам.