СБУ прийшла з обшуками до представників Нацкорпуса в Харкові

5 серпня співробітники Служби безпеки України проводять обшуки у представників Національного корпусу в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НК в Telegram.

“Сьогодні вранці у кількох представників Азовського Руху в місті (в Харкові) СБУ проводить обшуки. Більшість хлопців – ветерани з активною проукраїнською позицією. Люди, які захищають Україну на фронті, відстоюють український Харків, займаються соціальними проектами”, – йдеться в повідомленні.

У Нацкорпусі також заявили, що захищатимуть своїх людей.

“Запевняю – ми вміємо, і будемо битися за своїх людей!”, – сказано в повідомленні.

За словами одного з лідерів харківського підрозділу НК Максима Жоріна, силовики прийшли з обшуками мінімум до десяти учасникків організації. Слідчі вилучають телефони, ноутбуки, цитує Жорина Суспільне.

“Саме тих, кого ми знаємо, людей, які реально наші, це 10 адрес, на які сьогодні увірвалися. Але я не знаю, скільки їх всього, я думаю, що для них мета – будь-які активні ветерани і патріоти. Все перевертають. Я точно знаю, що у хлопців вилучають телефони, ноутбуки. Що на них хочуть знайти, поки нам не відомо”, – сказав Жорін.

За його даними, в даний час ніяких підозр його соратникам не висували. За його непідтвердженими даними, мова йде про справу 2018 року.

У прес-службі СБУ обіцяють прокоментувати ситуацію після завершення слідчих дій.

Як повідомляв Харків Times, СБУ нейтралізувала в Харкові і ще двох містах «силовий осередок» проросійського громадського об’єднання, яку контролює нардеп від ОТЗЖ Ілля Ківа.