Слідство пред’явило підозру восьми затриманим харків’янам (відео)

Фото: gp.gov.ua

Слідство пред’явило підозру восьми затриманим харків’янам – фігурантам справи про рекет, загрози підприємцям і знищення їх майна.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби СБУ.

Частину доказів протиправної діяльності затриманих – аудіо і відеофайли з записами розмов – слідчі виклали в відкриттий доступ. За твердженням спецслужби, це записи розмов підозрюваних і потерпілих.

У записах чути, як чоловіки, вживаючи в величезній кількості ненормативну лексику, загрожують своїм співрозмовникам. Чітко чути фрази “Я тебе вб’ю”, “Я особисто тебе поховаю”, “Ти думаєш, що ти безсмертний?”, “Забудь про цей бізнес”.

В одній з розмов згадується прізвисько Чилі (таке ж псевдо – у лідера харківського осередку Нацкорпуса Сергія Величка).

За інформацією спецслужби, затримані харків’яни – учасники ОЗГ, яка систематично займалася рекетом. Зокрема, він обкладали “даниною” харківських бізнесменів, постійно погрожували їм фізичною розправою та знищували майно.

Дії зловмисників кваліфікуються за статтями 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ст. 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Харків Times, 5 серпня співробітники Служби безпеки України проводили обшуки у представників Національного корпусу в Харкові.

Пізніше СБУ заявила про ліквідацію у Харківській області потужного злочинного угруповання, що займалося рекетом бізнесменів.

6 серпня в Шевченківському райсуді м.Києва в закритому режимі почали обирати запобіжний захід затриманим за підозрою в рекеті харків’янам. Біля будівлі суду з ранку стоять прихильники Нацкорпусу.

В ніч з 5 на 6 серпня в м Харкові правоохоронці заблокували автобуси, в яких їхали харків’яни до Шевченківського районного суду Києва на акцію в підтримку затриманих членів «Національного корпусу».