Суд відправив у СІЗО трьох затриманих за рекет харків’ян

Фото: Нацкорпус

Увечері 6 серпня в Шевченківському райсуді м.Києва обрали запобіжний захід трьом затриманим за підозрою в рекеті харків’янам, учасникам “Національного корпусу”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення харківського підрозділу Нацкорпуса.

“Станом на зараз троє затриманих хлопців отримали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без права застави.”, – сказано в повідомленні.

Таким чином, слідчий суддя задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила для затриманих найбільш сувору міру запобіжного заходу.

За інформацією Police Control Ukraine, серед тих, кого суд відправив у СІЗО – Сергій Козлюк – обвинувачений у побитті телеоператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка.

Також під варту було взято Івана Нікіфірова і Кирила Крикунова, повідомляє Сегодня.

Всього у справі про рекет, загрози і знищення майна харківських підприємців фігурує вісім підозрюваних.

Дії зловмисників кваліфікуються за статтями 255 (створення, керівництво злочинної співтовариством або злочинною організацією, а також участь в ній), ст. 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Харків Times, 5 серпня співробітники Служби безпеки України проводили обшуки у представників Національного корпусу в Харкові.

Пізніше СБУ заявила про ліквідацію у Харківській області потужного злочинного угруповання, що займалося рекетом бізнесменів.

6 серпня в Шевченківському райсуді м.Києва в закритому режимі почали обирати запобіжний захід затриманим за підозрою в рекеті харків’янам. Біля будівлі суду з ранку стоять прихильники Нацкорпусу.

В ніч з 5 на 6 серпня в м Харкові правоохоронці заблокували автобуси, в яких їхали харків’яни до Шевченківського районного суду Києва на акцію в підтримку затриманих членів «Національного корпусу».

Слідство оприлюднило частину “прослушки”, що фігурує в справі про рекет, загрозам підприємцям і знищення їх майна.