Харків залишається в “помаранчевій” зоні карантину – міськрада

Фото: city.kharkov.ua

Харків поки не переступає поріг «помаранчевої» зони карантину. Місто зможе залишитися в цій зоні, якщо дані по рівню захворюваності поточного тижня не перевищать показники минулого на 50%. Зараз цей показник становить 26%.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

В міських медустановах, призначених для лікування хворих на COVID-19, зайнято 87,2% ліжок. Про це сьогодні, 30 березня, на робочій нараді у Харківській міській раді повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, 732 пацієнти проходять лікування у стаціонарі, 438 з них знаходяться на кисневій підтримці.

Крім того, Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що у міських поліклініках триває тестування всіх пацієнтів, які звертаються з ознаками застудного захворювання. Всього було протестовано 51 тис. осіб, 8 тис. 370 результатів виявилися позитивними, і всі хворі були направлені на ПЛР-тестування.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 30 березня виявили 102 898 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 762 – за минулу добу. Вакциновані в понеділок 380 чоловік.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харкові вакцинацію від COVID-19 проводять 27 бригад. Першою дозою вакцини від коронавірусу прищеплюються співробітники міських підприємств і військові.