У Харкові триває вакцинація від коронавірусу

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові вакцинацію від COVID-19 проводять 27 бригад. Першою дозою вакцини від коронавірусу прищеплюються співробітники міських підприємств і військові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, перші 11 бригад приступили до вакцинації після навчання 22 березня, решта 16 бригад – 26 березня.

«Ми в повному складі почали працювати в суботу-понеділок. Вчора (29 березня – прим. ред.) я пропрацювала це питання з кожним головним лікарем, пояснюючи ситуацію, як потрібно контролювати цю роботу, і ми прискорили процес», – зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Віце-мер повідомила, що КП «Харківські теплові мережі» подало списки на вакцинацію 493 працівників, і 70 з них вчора вже зробили щеплення. Крім того, в минулу суботу було щеплено 40 учасників АТО/ООС.

На початку всеукраїнської вакцинації від COVID-19 місто отримало 6800 доз індійської вакцини, розрахованих на вакцинацію 3400 осіб. Зробити щеплення можуть громадські діячі, співробітники комунальних підприємств і при наявності залишків дози – всі бажаючі (стати в чергу на вакцинацію можна через додаток «Дія», зателефонувавши в контакт-центр з протидії коронавірусу за тел. 0800602019 і звернувшись до сімейного лікаря).

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 30 березня виявили 102 898 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 762 – за минулу добу. Вакциновані в понеділок 380 чоловік.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.