В реанімаціях опорних лікарень дві третини пацієнтів з COVID підключені до апаратів ШВЛ

Фото: bessarabia.ua

У Харківській області відділення інтенсивної терапії з лікування хворих на коронавірус можуть прийняти 252 пацієнта з COVID-19. Станом на ранок 15 березня в реанімаціях перебуває 152 хворих.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

За словами заступника глави обласного управління охорони здоров’я Геннадія Бондарчука, в області для надання допомоги хворим на коронавірус на сьогодні розгорнуто 4846 ліжок.

«У відділеннях інтенсивної терапії станом на ранок 15 березня перебувають 152 пацієнти, 104 з них – на апаратах штучної вентиляції легень. Загалом у реанімаційних відділеннях – 252 ліжка, тобто 100 ліжок наразі вільні», – уточнив Геннадій Бондарчук.

Усі «ковідні» ліжка в опорних закладах Харківської області забезпечені подачею кисню.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я зауважив, що на сьогодні в області фіксується зростання захворюваності.

«Ми маємо збільшення кількості пацієнтів за останні дні. Крім того, фахівці говорять, що на сьогодні кількість хворих на COVID-19 молодих людей віком до 40 років також збільшується», – зазначив Геннадій Бондарчук.

Також він розповів про хід вакцинації в області.

«За минулі дні вакциновано 1520 осіб, станом на сьогодні – вже 60 осіб, процес вакцинації триває. Працюють 19 мобільних бригад, також почали вже робити пункти щеплень», – повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 15 березня виявили 90 164 випадки коронавирусной хвороби COVID-19, 373 — за минулу добу.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й у інших ковідних стаціонарах.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.