Ковідні місця в харківських лікарнях заповнені на 90% — Скоробагач

Фото: Мстислав Чернов

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусів в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й інших ковідних стаціонарах.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення депутата облради Володимира Скоробагач в Facebook.

Депутат розповів, що зустрічався з головними лікарями ковідних лікарень і був шокований отриманою інформацією.

“За останній тиждень статистика госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла в кілька разів — з 50 до 160 госпіталізацій на день. Тільки в інфекціонці з 280 ліжок заповнені 245 (залишилися тільки ліжка з концентраторами), тоді як тиждень тому цифра сягала 180. У Чорнобильській лікарні заповнюваність на 95%. У ковідному відділенні обласної лікарні зайняті всі ліжка, як і в 13-й і 17-й міських лікарнях”, — повідомив Скоробагач.

З бесіди з лікарями він зробив висновок, що ситуація катастрофічно змінилася за останні 5–7 днів. І додав, що згідно з всеукраїнською статистикою, кількість госпіталізацій хворих зросла з 17 600 до майже 21 000 за тиждень.

“Важливий момент нинішньої хвилі пандемії — почало боліти молодше покоління і у більш важкій формі. Бережіть себе!” — написав депутат.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 11 березня виявили 87 697 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 558 — за минулу добу.