Харківська облрада виділила 11 мільйонів на безпомічних старих

Happy Oldies

Харківська обласна рада на своїй сесії сьогодні, 11 березня, виділила з бюджету області близько 11 млн гривень на ремонт геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів.

Про це Харків Times дізнався з рішення сесії.

Всього у переліку 15 об’єктів, що потребують ремонту.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня у Харкові на вул. Нижня Гійовська, 150 Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Загинули 15 осіб – дев’ять жінок і шестеро чоловіків у віці від 67 років до 91 року.

Відвідавши Харків наступного дня після трагедії, президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні необхідно створити умови для того, щоб люди похилого віку, які потребують догляду й підтримки, мали можливість отримувати якісні соціальні послуги, як у державних, так і у приватних установах.

Того ж дня Харківська обласна рада вирішила до кінця січня спішно провести «перевірку» протипожежної безпеки у подібних установах області, яка зводилася, по суті, до надання керівництвом установ «відповідних документів щодо дотримання правил протипожежної безпеки» та «інформування обласної ради про стан виконання вимог законодавства з протипожежної безпеки».