Поліція встановила особи всіх загиблих під час пожежі в пансіонаті “Золотий час”

Під час пожежі в нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б в Харкові загинули 15 осіб – дев’ять жінок і шість чоловіків.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Станом на 26 січня особи всіх загиблих встановлені, розповіла спікер Нацполіціі Оксана Калмикова. За її словами, під час пожежі загинули дев’ять жінок у віці від 67 до 85 років і шість чоловіків у віці від 71 до 91 року.

Тіла загиблих поки не віддають родичам для поховання, оскільки ще тривають експертизи, пояснила Оксана Калмикова.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура та поліція станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час», де сталася пожежа із 15 жертвами.

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б в Харкові, де загинули 15 людей похилого віку.

Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

23 січня Київський районний суд Харкова відправив під варту терміном на 60 днів без права внесення застави всіх чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті “Золотий вік”.