Поліція розслідує відмову своїх співробітників прийняти заяву щодо “Коксохіму”

За розпорядженням керівництва обласного поліцейського главку розпочато службове розслідування дій співробітників Новобаварського відділу поліції, які не бажали приймати в мешканців району заяви, спрямовані проти підприємства “Коксохім”, що забруднює повітря у прилеглому районі. За словами мешканців, навіть прийнявши заяву, поліцейські за кілька годин не спромоглися її зареєструвати. Всього люди провели біля райвідділу близько семи годин, причому під приводом дотримання карантину стражі закону не пускали їх навіть до туалету.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Інформація про дії поліцейських, супроводжувана відповідним відео, з’явилася на сторінці групи “Харків без “Коксохіму” у Facebook вчора, 11 вересня.

“Новобаварський райвідділ поліції відмовляється приймати заяви по “Коксохіму”. Активістам довелося викликати наряд поліції у райвідділ, щоб зрушити справу з мертвої точки”, – написала одна з активісток групи.

Тепер дії співробітників райвідділу стали предметом службового розслідування. Поліція нагадує, що співробітники Новобаварського відділу проводять досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 124 КК (забруднення атмосферного повітря).

Як повідомляв Харків Times, Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що ““Харківський коксовий завод”, на шкідливі викиди якого постійно скаржаться мешканці прилеглих районів, може бути закритий, якщо не припинить цю порочну практику.

З вимогою закрити шкідливі підприємства в Харкові, в тому числі “Коксохім”, вже звернулися до Президента України. 27 серпня на сайті глави держави під номером №22/104478-ЕП була зареєстрована відповідна петиція. Станом на 15:00 1 вересня її підписали 6 тис. людей. Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тис. підписів.

31 серпня на вулиці Москалівської біля будинку №70 люди перекрили дорогу, протестуючи проти діяльності коксового заводу.

Того ж дня правоохоронці провели обшук на території «Харківського коксового заводу». Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 241 КК (забруднення атмосферного повітря).