Під час пожежі загинув інвалід – в поліції відкрили кримінальну справу

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція проводить розслідування обставин загибелі 78-річного чоловіка, тіло якого було знайдено після гасіння пожежі в його будинку на вулиці Бориса Тасуя в місті Південне Харківського району.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

У поліцію про подію повідомили увечері 11 вересня. За словами родичів, чоловік жив один і мав інвалідність. Поліцейські попередньо встановили, що причиною пожежі стало необережне паління в ліжку.

За фактом загибелі пенсіонера відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство) з поміткою «нещасний випадок».

Повідомлення про пожежу в приватному будинку, де жив літній інвалід, на номер служби порятунку “101” надійшло 11 вересня о 15:33. Про це повідомили в прес-службі ДСНС області.

На місці події рятувальники встановили, що в одній з житлових кімнат горіли домашні речі та ліжко на площі близько 3 кв.м.

“На ліжку знаходилось тіло господаря, 1942 року народження. Чоловік, що за станом здоров’я не міг самостійно пересуватися, задихнувся димом ще до приїзду пожежників”, – повідомили в ДСНС.

Рятувальники о 20:05 локалізували вогонь і через 40 хвилин повністю його ліквідували.

Як повідомляв Харків Times, під час пожежі на вулиці Маршала Батицького загинув чоловік і постраждала дитина.