На Москалівці у Харкові люди перекрили дорогу

На вулиці Москалівський біля дому №70 люди перекрили дорогу, протестуючи проти діяльності коксового заводу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Учасники акції тримають плакати: “Вимагаємо правду про екологічний стан України”, “Рожеві окуляри не чистять повітря”, “Геноцид”.

В акції беруть участь не менше 30 місцевих жителів. За їх словами, завод забруднює повітря, щодня запах доноситься на вулицю Москалівську та навколишні вулиці.

“Ми живемо на вулиці Селянська, 25, гуртожиток, це 1,5 км від коксохіму. Останні дні, чотири-п’ять, після 20:00 – страшенний сморід. Раніше це було, але рідше. Повними грудьми вдихнути неможливо, відкрити вікна, особливо, якщо вітер південний, то все, дитина зранку відкашлюється”, – розповіла учасниця акції Маргарита Щоголева.

“Щоночі з 23:00 дихати неможливо. Я дивлюсь на датчик – небезпечний рівень забруднення, червоний. Я телефоную у поліцію, вони надіслали патрульну поліцію, ті під’їхали: “Нас не пустили”, – розповідає мешканка будинку на вулиці Москалівській Олена Решетько. Вона стверджує, що зверталася до керівництва поліції, голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера, Харківського міського голови Геннадія Кернеса, однак питання досі не вирішене.

“Акція триватиме, поки до нас не приїдуть Кучер, Кернес, Волобуєв (ДСНС) і поліція Новобаварського району”, – сказала Решетько.

Через акцію протесту стоять трамваї, прибула патрульна поліція.

Як повідомляв Харків Times, Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що ““Харківський коксовий завод”, на шкідливі викиди якого постійно скаржаться мешканці прилеглих районів, може бути закритий, якщо не припинить цю порочну практику.

З вимогою закрити шкідливі підприємства в Харкові, в тому числі “Коксохім”, вже звернулися до Президента України. 27 серпня на сайті глави держави під номером №22/104478-ЕП була зареєстрована відповідна петиція. Станом на 12:00 21 серпня її підписали 5 тис. людей. Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тис. підписів.