Обмеження на в’їзд у Високопілля знято

Фото: Антон Авижас

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Валківського району 12 травня зняла обмеження на в’їзд у село Високопілля.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

“Станом на 12 травня нових випадків COVID-19 у селі Високопілля та загалом Валківському районі не виявлено. З 34 жителів району, в яких діагноз підтвердився, 27 уже одужали. Єдиний хворий з самого Високопілля, який ще не видужав, зараз знаходиться в обласній інфекційній лікарні, – повідомив голова ХОДА Олексій Кучер. – Тож ми підтримали пропозицію селищної ради Високопілля про зняття деяких карантинних обмежень – відповідно до постанови Кабміну та рішення обласної КТЕБ і НС. Також із завтрашнього дня припиняємо роботу карантинного контрольно-пропускного пункту на в’їзді в село”.

Керівник області відзначив, що оперативно локалізувати та ліквідувати спалах коронавірусу у Високопіллі вдалося завдяки злагодженим діям влади та місцевого самоврядування.

Як повідомляв Харків Times, 16 квітня губернатор Харківської області Олексій Кучер заявив, що в селі Високопілля Валківського району, мешканка якого, яка торгувала свічками у місцевому храмі, померла від коронавирусной інфекції 13 квітня, зареєстровано дев’ять нових підтверджених випадків COVID19.

Село було закрито на карантин з 15 квітня, але деякі категорії громадян користувалися правом виїзду з населеного пункту.

17 квітня У селі Високопілля введено посилений режим карантину.