У Високопіллі введено посилений режим карантину

Храм у Високопіллі. Фото Андрейченко А.М. CC BY 3.0 / wikipedia.org

У селі Високопілля Валківського району введено посилений режим карантину через спалах захворювання на коронавірусну інфекцію.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі райадміністрації.

На вїзді та виїзді із села встановлено контрольно-пропускні пункти. В’їзд та виїзд дозволено за перепустками лише особам, що працюють на об`єктах критичної інфраструктури.

Ринки у м. Валки закриті.

“Проведення масового освячення пасок на Великдень не буде. Таке рішення про заборону освячення прийнято місцевою КТЕБ (комісією з техногенно-екологічної безпеки – Харків Times), зважаючи на ситуацію, що склалася в районі. До порушників карантинних заходів будуть вживатись відповідні заходи”, – йдеться у повідомленні.

Проводиться робота по визначення кола контактних осіб. Сьогодні до харківського лабораторного центру будуть направлені біологічні матеріали близько 30 визначених контактних осіб.

“Усі особи, у яких підтверджені випадки коронавірусу у м. Валки, проживали не у приватних індивідуальних будинках, тому усі сусіди зазначених осіб будуть повідомлені про проведення відповідних дезінфекційних заходів та проінструктовані щодо посилення медичного нагляду”, – повідомляє райадміністрація.

Головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота повідомила журналістам, що введений у Високопіллі режим суцільної обсервації триватиме 14 діб.

За її словами, підтверджено шість випадків COVID-19 у Високопіллі та п’ять – у Валках. Серед захворілих – священик храму, його дружина, а також медпрацівник у Високопіллі.

Як повідомляв Харків Times, 16 квітня губернатор Харківської області Олексій Кучер заявив, що в селі Високопілля Валківського району, мешканка якого, яка торгувала свічками у місцевому храмі, померла від коронавирусной інфекції 13 квітня, зареєстровано дев’ять нових підтверджених випадків COVID19.

Село було закрито на карантин з 15 квітня, але деякі категорії громадян користувалися правом виїзду з населеного пункту.