У Високопіллі спостерігається спалах захворювання COVID-19 – Кучер (доповнено)

На 17:00 сьогодні, 16 квітня у селі Високопілля Валківського району, мешканка якого померла від коронавірусної інфекції 13 квітня, зареєстровано дев’ять нових підтверджених випадків COVID-19.

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій, передає кореспондент ХарківTimes.

“Сьогодні ми маємо спалах поширення коронавірусу. І це необхідно визнати. Ще немає офіційної інформації, але відомо, що станом на сьогодні на 17 годину там констатовано додатково дев’ять підтверджених випадків захворювання”, – сказав Кучер.

На думку Кучера, слід рекомендувати місцевої владі “як мінімум закрити цей населений пункт і заборонити пересування через його кордон”.

Як повідомив заступник голови ХОДА Тарас Пастух, напередодні в 11 осіб, які контактували з померлою жінкою, були відібрані зразки для тестування: 9 з них виявилися позитивними.

«Сьогодні було зроблено додатково ще 15 тестів, результати ще не відомі, але чекати з прийняттям тих чи інших рішень неможна. Тому ми рекомендували місцевій комісії з надзвичайних ситуацій юридично оформити процедуру, щоб унеможливити пересування мешканців всередині села і запобігти контактам з мешканцями інших населених пунктів», – розповів Тарас Пастух.

Спеціальні патрулі контролюють пересування мешканців Високопілля на всіх в’їздах до населеного пункту відучора. Їхня кількість буде збільшена, щоб зупиняти тих, хто захоче залишити населений пункт невеликими дорогами чи стежками.

Як повідомляв Харків Times, 71-річна жінка, яка померла від коронавірусної інфекції у с. Високопілля, торгувала свічками у місцевому храмі.

У селі з учорашнього дня, 15 квітня, вже введений карантин, однак, за словами голови Високопільської сільради Світлани Шумейко, село мають право залишати “ті, які працюють на необхідних об’єктах – медпрацівники, ДСНСники, у кого є довідка, що без них не можна обійтися на роботі”.

Станом на 9:00 16 квітня в області виявлено 40 хворих на COVID-19, 15 з яких – за останню добу.

Серед захворілих – п’ятеро медиків, двоє з яких лікували хворих із коронавірусною інфекцією.