Стрільба по пасажиру – версія патрульних (відео)

Фото: dbr.gov.ua

У Патрульній поліції Харківської області прокоментували випадок із застосуванням патрульним вогнепальної зброї.

Про це Харків Times дізнався з відеоповідомлення очільниці УПП в Харківській області Альони Стрижак.

За словами патрульної, 13 лютого близько 3-ї години ночі під час несення служби екіпажу патрульної поліції надійшла інформація про те, що троє чоловіків розпивають алкогольні напої та мають намір їхати на автомобілі Subaru Forester.

Вказаний транспортний засіб був виявлений припаркованим. Поруч з автомобілем знаходились троє чоловіків. З громадянами була проведена бесіда щодо недопущення керування автомобілем у стані сп’яніння.

У подальшому вищевказаний автомобіль був виявлений в русі.  На підставі п. 3 ч. 1 ст.35 ЗУ “Про Національну поліцію” працівники поліції подали вимогу про зупинку транспортного засобу. Водій не виконував законні вимоги поліцейських про зупинку.

Під час переслідування вищевказаного автомобіля, водій почав тікати в сторону виїзду з міста,  створював аварійні ситуації, скоїв наїзд на патрульного, який згідно п. 7 ч. 4 ст. 46 ЗУ “Про Національну поліцію”, застосував табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження. Автомобіль зник з місця події.

Після наїзду працівника патрульної поліції з тілесними ушкодженнями швидка доставила у 4-ту лікарню невідкладної медичної допомоги м. Харкова.

Пізніше надійшов виклик, що до 25-ї ХМКБ лікарні м. Харкова звернувся громадянин, який отримав вогнепальні поранення.

По даному факту розпочато службове розслідування, на місці працюють слідчі.

Як повідомляв Харків Times, вночі 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району. Інспектори намагалися зупинити п’яного водія. Але водій не виконав їх вимогу і порушував правила руху, створюючи аварійні ситуації.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені.

Поліція затримала водія автомобіля Subaru Forester, який вночі 13 лютого не підкорився вимозі екіпажу патрульних про зупинку і був обстріляний.