Поліція затримала водія автомобіля, по якому стріляв патрульний

Фото: vinbazar.com

Поліція затримала водія автомобіля Subaru Forester, який вночі, 13 лютого в поле біля села Хроли Харківського району був обстріляний співробітником Патрульної поліції. В результаті стрілянини поранено пасажира автомобіля.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За інформацією поліцейських, водій Subaru Forester не підкорився вимозі екіпажу патрульних поліції про зупинку. Коли патрульні наздогнали порушника і заблокували йому рух, водій намагався збити одного правоохоронців.

“Патрульний намагався наблизитися до машини, але водій раптово почав рух, створюючи загрозу для життя правоохоронця”, – йдеться в повідомленні.

Щоб зупинити автомобіль, патрульний тричі вистрілив в бік машини. В результаті пасажир Subaru Forester був поранений.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, вночі, 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району. Інспектори намагалися зупинити п’яного водія. Але водій не виконав їх вимогу і порушував правила руху, створюючи аварійні ситуації.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).