Кернес виступає за призначення головою Харківської обласної державної адміністрації Чернова

Фото: www.city.kharkov.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес виступає за призначення головою Харківської обласної державної адміністрації Сергія Чернова, який в даний час є головою Харківського областногог ради.

Про це ХарківTimes дізнався з інтерв’ю Кернеса виданню theБабель.

“Потрібна просунута в господарських та юридичних питаннях людина. Я думаю, Сергій Чернов. Він кілька разів був головою обласної ради, добре знає Харківську область і став би хорошим головою адміністрації”, – сказав він.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи є в нього протистояння з нинішньою головою облдержадміністрації Юлією Світличноюї, Кернес сказав, що є “непорозуміння”. “Ну, як протистояння … З обох сторін є нерозуміння. Якщо це можна назвати протистоянням, нехай так і буде”, – зазначив він.

Кернес сказав, що спілкувався з Вдадімір Зеленським, коли він керував “95 кварталом”. “Вони нас [з Михайлом Добкіним] пародіювали, тому спілкувалися. Я знаю Володимира Зеленського з хорошого боку”, – сказав він.

Мер Харкова повідомив, що не зустрічався з Володимиром Зеленським після його обрання президентом. “Але в одному з ефірів я запросив Володимира Зеленського як президента приїхати подивитися, що зроблено в місті, і підтримати нас, щоб ми продовжували далі робити хороші справи”, – нагадав він.

Як повідомляв Харків Times, Харківський міський голова Геннадій Кернес, відповідаючи на питання журналістів 26 грудня, назвав свої стосунки з головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличної незадовільними. Кернес заявив також, що міська влада вже майже два роки не можуть узгодити проект реконструкції зоопарку “через чиновників обласної державної адміністрації та особисто Юлію Олександрівну Світличну, яка заважає просто цьому процесу”.

27 грудня на сайті міськради було опубліковано коментар Кернеса, в якому мер зазначив, що у нього немає конфлікту з Світличної, а “є деякі незначні розбіжності в питаннях подальшого розвитку Харкова”, які вирішуються в робочому порядку. “Ніякого політичного або особистісної підоснови в цих розбіжностях немає”, – заявив Кернес.

17 квітня Кернес, виступаючи на сесії міськради, звинуватив Світличну в бездіяльності.