В Ізюмі працівник лісгоспу підірвався на міні

22 лютого в місті Ізюмі внаслідок вибуху міни отримав поранення 55-річний мирний мешканець.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Сьогодні в Ізюмі цивільний чоловік 55 років наступив на міну “Пелюстка”. Госпіталізований з вибуховим пораненням. Наразі медики надають йому медичну допомогу.”, – повідомив очільник області.

Постраждалий – працівник лісового господарства.

За інформацією коменданта Харківського гарнізону Сергія Мельника, чоловіка госпіталізували з травматичним пораненням лівої стопи.

Життю пораненого загрози немає, повідомляє Суспільне з посиланням на заступника начальника Ізюмської військової адміністрації Володимира Мацокіна.

“Це місцевий мешканець, він перебував на території власної садиби. Наступив на “пелюстку”, отримав мінно-вибухову травму. Зараз він перебуває в Ізюмській ЦМЛ, триває операція. Постраждала тільки стопа. Лікарі говорять, його життю нічого не загрожує. Він продовжить після операції лікування в місцевій лікарні”, — сказав Мацокін.

Представники всіх гілок влади підкреслюють, що в області залишається висока мінна небезпека і просять місцевих мешканців бути максимально обережними.

21 лютого розмінувальні роботи проводилися в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, розповіли в ДСНС області. Сапери обстежили біля 0,22 га, виявили та знешкодили 26 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалося 7 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 37 осіб особового складу та 14 одиниць техніки.

Як повідомляв Харків Times, 26 січня між селами Червоне та Велика Комишуваха Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої у полі підірвалися двоє чоловіків 40 та 35 років.