Має бути закрите питання перейменування театру Пушкіна: без «російського» і без «Пушкіна» – голова облради

Тетяна Єгорова Луценко/Facebook

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко вважає, що питання перейменування Харківського російського драматичного театру ім. Пушкіна «має бути закрите» до кінця року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови облради у Facebook про підсумки останнього пленарного засідання облради.

«До кінця року має бути закрите питання стосовно перейменування театру Пушкіна. Дала доручення профільним комісіям запросити до обговорення громадськість, працівників закладу, і рекомендувала провести зустріч саме в стінах театру», – написала Єгорова-Луценко.

На вчорашньому, 3 грудня, пленарному засіданні Харківської обласної ради депутати не погодилися внести до порядку денного погоджене профільною комісію питання про перейменування театру. Засідання було перенесено на 3 грудня з 1-го, коли в депутатів від «Блоку Кернеса» та колишньої ОПЗЖ раптом дружно почали потерпати від поганого за’язку.

«Щойно наша фракція вносила в порядок дня питання перейменування театру пушкіна, бо ж його чомусь не внесли і давали нам дуже хитромудрі пояснення, чому так сталося. Хоча профільна комісія 1 грудня це перейменування підтримала (щоб без “російського”, і без “пушкіна”). Для внесення в порядок дня треба було 45 голосів, а проголосувало лише 27 депутатів. Всі інші, мабуть, мислять категоріями «русского міра», – написала з цього приводу у Facebook голова фракції «Європейська солідарність» у облраді Галина Куц.

Голова облради зазначила, що, хоча вона розуміє неприпустимість «здійснювання впливу» на депутатів, але «рішення має бути затверджене правильне: без «російського» і без «Пушкіна».

«Це моя особиста думка», – додала Єгорова-Луценко.

Як повідомляв Харків Times, на сесії Харківської обласної ради, яка мала проходити у режимі онлайн 1 грудня, депутати мали знову розглянути питання перейменування Харківського російського драматичного театру ім. Пушкіна з метою прибрати з його назви і «російську», і Пушкіна. Але «з технічних причин» сесія не відбулася.