Ця «політична хвойда» перевершила всіх – Всеволод Кожемяко про ігоря райніна

Фото: img.pravda.com

Позбавлений нарешті звання почесного громадянина Харківської області кругом «колишній» – і соратник Авакова, і голова АП при Порошенко, і губернатор Харківщини, і очільник проросійської ОПЗЖ області – ігор райнін «знущався з бізнесменів, посадовців і навіть пересічних громадян Харківської області, які перейшли йому дорогу або просто потрапили в поле його зору через свої успіхи».

Про це Харків Times дізнався з допису у Facebook депутата Харківської облради, відомого бізнесмена та командира добровольчого підрозділу “Хартія” Всеволод Кожемяко.

«Ми багато бачили випадків, коли колишні «регіонали януковича» перефарбовувались у провладні кольори для того, щоб залишитися біля корита. Ця «політична хвойда» перевершила всіх. Воно перефарбувалось із патріота в ОПЗЖ Бойка, яке до останнього захищало політику кацапів щодо України, а сам Бойко особисто літав до Москви цілувати Ху…ла в дупу. Багато в кого навіть з його близьких був шок, але особисто я не здивувався.

Протягом багатьох років при мовчазній згоді неабияких патріотів Петра Порошенка та  Бориса Ложкина цей перевертень знущався з бізнесменів, посадовців і навіть пересічних громадян Харківської області, які перейшли йому дорогу або просто потрапили в поле його зору через свої успіхи. За інформацією в ЗМІ, за допомогою правоохоронців та  кримінальних елементів він створив цілу систему, яка фактично займалось рекетом в регіоні на державному рівні. Тіньові оборудки з землями запасу (привіт, пан Оберемок), нерухомістю, бюджетними коштами, гроші за призначення на посади, «обілечування»бізнесу – все це повинно було збагачувати родину «жорсткого гнома», – написав Кожемяко.

Фото: gordonua.com

Своїм «особистим ворогом» райніна називає й ще один відомий харківський бізнесмен та волонтер, власник Superior Golf Club Юрій Сапронов.

«Піду вип’ю за це. Це мій ворог. Особистий. Тетяна Єгорова-Луценко ДЯКУЮ. Й усьому депутатському корпусу», – написав він, коментуючи допис Кожемяко.

Наскільки відомо Харків Times з власних джерел серед харківського бізнесу, «особистим ворогом» райнін став для багатьох – через безсоромні побори, погрози та прямий шантаж. Головний редактор нашого видання стикалася з цим персонажем навесні 2014 року, коли той працював заступником голови ХОВА та його помічник зухвало вимагав, аби газета «Слобідський край» вилучила матеріал, що не сподобався патрону. Хлопнула тоді дверима ХОВА на знак підтримки видання та обурення ситуацією й, коли райнін прийшов «рулити» регіоном, попереджала колег про те, що працювати з ним буде важко та часом огидно.

Фото: antikor.com.ua

Під час пленарного засідання Харківської облради, як написав Кожемяко, «злий гномик» райнін «жалюгідно клянчив, щоб його не позбавляли статусу почесного». Позбавили.

Що ж, звання почесного громадянина області райніна позбавлено. Але він надалі залишається депутатом облради, за словами Кожемяко, «преспокійно мешкає в п’ятизірковому Прем’єр Палас у Києві, разом самі знаєте з ким, і все в нього здається добре».

Це ще раз нагадує нам про те, що Україні потрібен відкритий суд над російськими посіпаками, серед яких ОПЗЖ посідає не останнє  місце. Потрібно викинути цих ворогів з усіх органів влади, потрібно, щоб вони відповіли перед законом та народом України за свої злочини. І дарма, що при цьому можуть відкритися «неліцеприятні» вчинки тих, хто зараз числиться серед патріотів та таємні оборудки цілком шанованих осіб. Країні потрібне очищення.

Як повідомляв Харків Times, 24 листопада на засіданні постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування розглядалося питання щодо почесного громадянства колишнього голови АП, колишнього губернатора Харківщини та колишнього очільника обласної організації колишньої партії ОПЗЖ ігоря райніна.