Пішла з життя директор бібліотеки імені Короленка Валентина Ракитянська

Пішла з життя директор Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Валентина Ракитянська.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

“Усі, кому пощастило працювати, спілкуватися із Валентиною Дмитрівною, запам’ятають її як відверту, щиру та світлу людину, справжнього професіонала, всією душею відданого своїй справі. Валентина Дмитрівна зробила неоціненний внесок у розвиток бібліотечної справи в Україні, збереження та примноження культурної спадщини”,- йдеться у некролозі. Обласна рада висловлює співчуття рідним та близьким Ракитянської.

Валентина Ракитянська народилася 15 жовтня 1948 р. у м. Бендери Молдавської РСР (тепер Республіка Молдова). У 1972 р. закінчила бібліотечний факультет Харківського державного інституту культури (тепер Харківська державна академія культури). Після завершення навчання працювала методистом у Харківській обласний універсальній науковій бібліотеці (ХОУНБ, нині – бібліотека ім. Короленка). У 1975-1976 рр. працювала у профспілковій бібліотеці Харківського заводу транспортного устаткування. Повернувшись до ХОУНБ, пройшла шлях від бібліотекаря відділу обслуговування до директора. Очолювала ХОУНБ з 1995 року.

За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи Ракитянській присвоєне почесне звання “Заслужений працівник культури України” (1999), її удостоєно ордена княгині Ольги ІІІ ступеня (2012). Вона є Почесним громадянином Харківської області (2013), нагороджена почесною відзнакою Харківської обласної ради “Слобожанська слава” (2010) тощо.