Згорілий вчора в Харкові Lexus належав екс-співробітнику СБУ — ЗМІ

Власник згорілого в ніч на неділю на вулиці Ньютона Lexus ЕS 350 — співробітник Офісу Генерального прокурора при Харківській обласній прокуратурі, який тільки влітку перейшов на цю роботу з СБУ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання Police Control Ukraine.

Як стало відомо виданню, власником автомобіля Lexus ЕS 350 2011 року випуску є заступник керівника Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора при Харківській обласній прокуратурі Калюжний Дмитро Олександрович. Про це свідчить його декларація.

Раніше Дмитро Калюжний працював в УСБУ в Харківській області у відділі «К» (відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю).

За інформацією видання, причиною підпалу, можуть бути або «розборки прокурорських» (тобто помста працівників місцевої прокуратури), або помста фігурантів (поліцейських) корупційних справ, які розслідував Калюжний, працюючи в СБУ.

Цікаво, що раніше Калюжний і його автівка (інша) вже потрапляли у халепу.

У 2018 році в Києві співробітники СБУ проводили контрольну закупівлю зброї у співробітника поліції Київської області (колишнього «беркутівця»), після чого намагалися цього співробітника затримати. Той вчинив опір і кинув гранату в автомобіль Toyota Camry, в якому знаходилися офіцери СБУ. Один з них отримав легкі поранення.

Це була машина тоді ще співробітника СБУ Калюжного. Після цього управління відшкодувало збитки та придбало для свого співробітника нову аналогічну автівку.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 23 на 24 жовтня на вулиці Ньютона в Харкові рятувальники ліквідували пожежу в автомобілі Lexus. Вогонь зачепив і «Шкоду», яка стояла поруч. Підозрюють підпал.