Двоє молодих харків’ян спробували викрасти BMW у іноземця

Двох харків’ян — 22 і 17 років — справедливо підозрюють у незаконному заволодінні чужим транспортним засобом. Назвавшись покупцями, вони намагалися викрасти BMW у іноземця, але, намагаючись сховатися від нього та поліції, потрапили у ДТП.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що один з хлопців підшукав на відповідному сайті оголошення про продаж авто марки BMW і запропонував продавцеві зустрітися на одному з авторинків області.

25 серпня 2021 року «покупець» разом з приятелем прибув на місце зустрічі з продавцем, який виявився іноземцем. Негідники відвернули його увагу та заволоділи автівкою.

Потім 22-річний хлопець на викраденому автомобілі, намагаючись відірватися від переслідування поліції, потрапив у ДТП, понівечив машину і все одно був затриманий поліцейськими в порядку ст. 208 КПК.

26 серпня цього року обом викрадачам повідомили про підозру за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 289 КК).

Харківський районний суд Харківської області обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Однак прокуратура має намір опротестувати це рішення і домогтися для старшого з викрадачів утримання під вартою.

Крім того, йому ж збираються повідомити про підозру в залученні неповнолітнього до протиправної діяльності (ч.1 ст. 304 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янську п’яний 18-річний хлопець викрав «жигулі», але застряг у багнюці.