У Куп’янську п’яний 18-річний хлопець викрав «Жигулі», але застряг у багнюці

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі повідомили про підозру 18-річному мешканцю Куп’янська, який викрав у іншого куп’янчаніна «ВАЗ-2103». Коли почали розбиратися, з’ясувалося, що хлопець причетний і до іншої автокрадіжки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіцї області.

У неділю, 6 червня, об 11:35 до чергової служби Куп’янського райвідділу поліції звернувся житель міста. Заявник повідомив про зникнення свого автомобіля «ВАЗ-2103», який був припаркований біля одного з будинків у мікрорайоні Ювілейному.

За кілька годин поліцейські встановили місцезнаходження викрадача і затримали його в порядку ст. 208 КПК.

Поліцейські з’ясували, що в ніч з 5 на 6 червня 18-річний юнак, перебуваючи у нетверезому стані, викрав згаданий «ВАЗ-2103». Але, від’їхавши на ньому на деяку відстань, правопорушник застряг в багнюці. Витягнути авто хлопець не зміг і залишив його під мостом на в’їзді до міста.

Крім того, слідчі встановили причетність юного «автолюбителя» до ще одного злочину. Як виявилося, в ту саму ніч він зламав замок дверей водія автомобіля «ВАЗ-2105» і витягнув акумуляторну батарею.

Кримінальні справи відкриті за ч. 2 ст. 289 (заволодіння транспортним засобом) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК. Відповідно до санкцій статей, юнакові загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

7 червня слідчі повідомили хлопцеві про підозру у вчиненні злочинів, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, пекуче бажання за всяку ціну покататися в авто підвело 34-річного жителя Змієва під слідство. Він розбив і намагався викрасти 12 автомобілів.