Спортсмен з Куп’янська став переможцем Кубка Європи з велоспорту ВМХ

Фото: Федерация Велосипедистов Харьковской Области

Спортсмен з Харківської області, лідер чоловічої збірної України Владислав Сапожников став найкращим на етапі Кубка Європи з велоспорту ВМХ (Modified Bike X-treme). Змагання по самому видовищному і небезпечному виду велосипедного спорту відбулися в місті Сарріан (Франція).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Федерації велосипедистів Харківської області.

На третьому етапі неолімпійських класі «Круізер» вихованець куп’янського велоспорту зупинився за крок від п’єдесталу, посівши четверте місце.

Через добу, на четвертому етапі, Владислав, провівши роботу над помилками, у фінальному заїзді постійно знаходився в лідируючій групі і буквально вирвав перемогу на останніх метрах дистанції.

У нинішньому сезоні це вже третя перемога Сапожникова на етапах Кубка Європи. На початку травня він виборов першість на першому і другому етапах континентального Кубка в італійській Вероні. В результаті Владислав утримує лідерство і в загальному заліку КЕ-2021 класі «Круізер» після чотирьох етапів.

У юнацьких категоріях у Франції виступали ще троє купянчан. Данило Черемський і Антон Печенізький двічі успішно подолали кваліфікацію, але вибули з боротьби в 1/8 фіналу. Максим Ситник на третьому етапі зупинився в кваліфікації, на четвертому – в 1/8 фіналу.

Як повідомляв Харків Times, велогонщик з Куп’янська завоював «срібло» чемпіонату Європи.