У Харкові водії заплатили за неправильну парковку штрафів на 4,6 млн грн.

Фото: city.kharkov.ua

З 1 січня по 19 червня 2021 року порушники правил паркування в місті Харкові заплатили штрафів на 4,6 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Інспекції з паркування Департаменту територіального контролю і земельних відносин з початку року було задокументовано 34,7 тис. порушень.

Для порівняння, за аналогічний період 2020 року було зафіксовано 8,7 тис. порушень і сплачено 1,5 млн грн штрафу. Загалом минулого року співробітники інспекції задокументували майже 40 тис. порушень правил паркування і було сплачено 4,8 млн грн штрафу.

Як повідомляв Харків Times, у  Харкові розпочала роботу Інспекція з паркування, співробітники якої залучатимуть автовласників до адміністративної відповідальності за неправильні паркування і стоянку.

З 2 квітня 2020 року у Харкові впроваджується реформа системи паркування, оплата паркування автівок може бути проведена кількома способами.

У липні з’явилася можливість оплатити паркування через Telegram.

У жовтні в Харкові запустили послугу «SMS-паркування».

У січні 2021 року в додатку «Е-паркування» з’явилася можливість купувати абонементи на оплату паркування на 30, 60 і 90 днів, а також оплачувати штрафи.

У Харкові запрацював Телеграм-бот “ParkingInfo”, який передбачає надання водіям актуальної інформації щодо оплати паркування.