Мінування трьох ТЦ у Харкові виявилося хибним

Повідомлення про мінування торгових центрів, розташованих на вулицях Євгена Котляра та Героїв Праці, а також на проспекті Гагаріна, надійшло до поліції сьогодні, 5 березня, електронною поштою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Виїхавши на місця ймовірних терактів, співробітники вибухотехнічної служби оглянули 48 180 кв. метрів приміщень та 6100 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 2480 людей: на вулиці Євгена Котляра були оглянуті 280 кв. метрів території, евакуйовані троє, на вулиці Героїв Праці поліцейські обстежили 14 тис. кв. метрів й евакуювали 177 осіб. Найважче правоохоронцям довелося на проспекті Гагаріна, де з території у 40 тис. кв. метрів були евакуйовані 2300 осіб.

Жодних вибухонебезпечних предметів та вибухових речовин поліцейські традиційно не виявили.

Тепер почнеться пошук «мінерів». Інформація внесена до Журналів єдиного обліку відповідних територіальних відділень поліції.

Як повідомляв Харків Times, пізно увечері 11 березня до поліції надійшло повідомлення про закладення вибухівки у приміщенні залізничного вокзалу на станції Куп’янськ-Вузловий у Харківській області. Наступного дня правоохоронці затримали 38-річного місцевого мешканця, який пояснив, що зробив неправдиве повідомлення «через розбіжності з оточуючими й близькими родичами». Тепер йому загрожує до шести років за ґратами.

1 березня співробітники Служби безпеки України та Нацполіціі затримали у Харкові 43-річного місцевого мешканця, який 16 разів повідомляв про мінування адміністративних будівель, серед яких – сервісний центр МВС, Управління Патрульній поліції, Апеляційний суд та Господарський суд Харківської області.