Силовики затримали телефонного терориста за серію неправдивих мінувань в Харкові (відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

1 березня співробітники Служби безпеки України і Нацполіціі затримали в Харкові 43-річного місцевого жителя, який 16 раз повідомляв про мінування адміністративних будівель, серед яких – сервісний центр МВС, Управління Патрульній поліції, Апеляційний суд, Господарський суд Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Псевдомінера затримали після чергового неправдивого повідомлення про закладення вибухівки в одному з будинків по вулиці Шевченка. Під час обшуку за місцем проживання затриманого оперативники вилучили засоби, за допомогою яких було скоєно правопорушення,

За словами начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули, в Національному науковому центрі судових експертиз ім. Бокаріуса було проведено експертизу, яка підтвердила підтвердила ідентичність голосу псевдомінера і затриманого.

Проводиться розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1, ч. 2 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років тюремного ув’язнення. В даний час вирішується питання про повідомлення зловмисникові про підозру у вчиненні низки злочинів.

Слідчі перевіряють причетність затриманого до мінування адміністративних будівель сервісних центрів МВС м. Харкова в період з листопада 2020 року даний час.

Як повідомляв Харків Times, 22 січня, о 14:00 до поліції Харкова по спецлінії «102» повідомили про закладення вибухівки в чотирьох адміністративних будівлях на вулиці Шевченка.

27 січня в поліцію Харкова повідомили про закладення вибухівки в чотирьох адміністративних будівлях по вулиці Шевченка, серед яких сервісний центр МВС.

2 лютого поліцейські Харкова шукали вибухівку в чотирьох адміністративних будівлях по вулиці Шевченка, серед яких сервісний центр МВС.

16 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка.

17 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка.

Фото: khar.gp.gov.ua