Телефонному терористові загрожує до шести років в’язниці за неправдиве мінування залізничного вокзалу

Фото: hk.npu.gov.ua

38-річному чоловікові загрожує до шести років в’язниці за неправдиве повідомлення про мінування залізничного вокзалу на станції Куп’янськ-Вузловий в Харківській області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про закладення вибухівки в приміщенні вокзалу до Куп’янського райвідділу-поліції надійшло 11 березня о 23:57. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи.

Фахівці обстежили 2373 кв. метрів приміщень вокзалу та 2858 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 10 осіб. Рух потягів не припинявся, відведення транспорту не здійснювався. При огляді вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Оперативники встановили номер телефону, з якого надійшов дзвінок про мінування і особу, яка телефонувала. Ним виявився 38-річний житель селища Куп’янськ-Вузловий. Чоловік був п’яний, коли дзвонив в поліцію з неправдивою інформацією про закладення вибухівки в будівлю вокзалу. Слідчим лжемінер пояснив, що зробив неправдиве повідомлення через розбіжності з оточуючими і близькими родичами.

Слідчі відкрили за цим фактом кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. В даний час вирішується питання про повідомлення про підозру правопорушника і обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові після чергового хибного повідомлення про закладення вибухівки в одному з будинків по вулиці Шевченка затримали лжемінера, який 16 раз дезінформував поліцію повідомленнями про закладення вибухівки в будівлях судів, сервісного центру МВС. Під час обшуку за місцем проживання затриманого оперативники вилучили кошти, за допомогою яких скоєно правопорушення.

За словами начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули, в Національному науковому центрі судових експертиз ім. Бокаріуса була проведена експертиза, яка підтвердила ідентичність голосу псевдомінера і затриманого.

Київський районний суд обрав запобіжний захід для затриманого телефонного терориста, який 16 раз повідомляв про мінування адміністративних будівель, серед яких – сервісний центр МВС, Управління патрульної поліції, Апеляційний суд, Господарський суд Харківської області. Він може вийти на свободу, якщо внесе півмільйона гривень в якості застави.