Махінації при ремонті моста на Льва Ландау: арештована директорка фірми-підрядника

Фото: khar.gp.gov.ua

Директорку фірми-підрядника, яка поставила місту замість нових оцинкованих опор контактної мережі старі перефарбовані, взято під варту. Інший підозрюваний у розкраданні все ще в розшуку.

Про це Харків Timess повідомили в прес-службі прокуратури області.

Сьогодні, 23 березня, слідчий суддя Київського районного суду Харкова розглянув клопотання сторони обвинувачення та виніс рішення про обрання для директорки фірми-підрядника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення 227 тис. грн застави. Жінку підозрюють у заволодінні майном в особливо великих розмірах, скоєному за попередньою змовою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК).

За цією ж статтєю підозрюється ще одна людина, яка все ще перебуває у розшуку.

За даними слідства, в 2017 році між Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міськради та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір, згідно з яким вказане ТОВ зобов’язалося зробити капітальний ремонт моста, розташованого на проспекті Льва Ландау, на загальну суму майже 7 млн ​​грн. Згідно проєктно-кошторисній документації, поміж іншого була передбачена установка 72 опор контактної мережі.

Передбачалося, що опори будуть виконані з нових оцинкованих труб. Проте недобросовісні підрядники вирішили “зекономити” та замінити труби на вживані, а різницю покласти у кишеню.

“Таким чином, директорка підприємства-постачальника разом з іншою особою незаконно заволоділи 1,5 млн грн, чим завдали збитків територіальній громаді Харкова на зазначену суму”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, розслідування фактів поставок неякісної продукції для ремонту моста на проспекті Льва Ландау почали в березні 2020 року.

Слідчі повідомили про підозру одному з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради, який прийняв неякісні опори.

У листопаді минулого року за погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні чиновника Харківської міськради. Його звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).