Махінації при ремонті моста на Льва Ландау – під підозрою чиновник міськради

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі повідомили про підозру одному з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради, який прийняв неякісні опори при ремонті моста на проспекті Льва Ландау.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється, у підозрюваного виникли побоювання з приводу неналежної якості встановлених опор моста. Однак він не зупинив роботи і не поставив питання про проведення експертиз з приводу відповідності опор вимогам, заявленим у проектній документації. Надалі він підписав акти приймання виконаних будівельних робіт.

“Дії посадової особи призвели до завищення вартості виконаних робіт і завдали державним інтересам в особі Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради матеріальної шкоди в сумі близько 6,5 млн грн”, – розповіли в прокуратурі.

Чиновнику повідомили про підозру у службовій недбалості, (ч.2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 грн або без такого.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру двом керівникам комерційної фірми, які під час ремонту моста на проспекті Льва Ландау замість оцинкованих поставили опори, які були у вжитку, і для маскування пофарбували їх.