Махінації на 1,5 млн грн виявили на ремонті моста на проспекті Льва Ландау

Фото: khar.gp.gov.ua

Проводиться розслідування фактів поставок неякісної продукції для ремонту моста на проспекті Льва Ландау, в результаті чого міський бюджет Харкова зазнав збитків на суму понад півтора мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що підприємство, яке виконує ремонт моста, замовило опори з оцинкованих труб комерційній фірмі. Але постачальник надав продукцію неналежної якості: замість оцинкованих труб були поставлені труби без належних характеристик з ознаками того, що вони вже були у використанні.

Всього компанія виготовила 72 опори з уже використаних матеріалів, які не відповідали державним стандартам і проектній документації в частині вимог щодо оцинковки зазначених виробів. Ці опори “за завищеними цінами були поставлені на адресу виконавця ремонтних робіт під видом доброякісної продукції”. При цьому постачальник запевнив одержувача, що опори оцинковані, а для маскування відсутності оцинковки пофарбував опори.

Експертиза встановила, що в результаті дій посадових осіб компанії-постачальника, територіальна громада міста Харкова зазнала збитків на суму понад 1,5 млн. г

Двом представникам комерційної фірми, які збували недоброякісну продукцію для ремонту моста, повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України і ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, чиновнику Харківської мерії загрожує до шести років в’язниці за махінації з нерухомістю.