Чиновник міськради піде під суд за недбалість

Фото: khar.gp.gov.ua

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чиновника Харківської міськради. Його звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 грн або без такого.

Як повідомляв Харків Times, в березні цього року слідчі повідомили про підозру одному з керівників управління з будівництва, ремонта та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради, який прийняв неякісні опори при ремонті моста на проспекті Льва Ландау.

У чиновника виникли сумніви щодо належної якості встановлених опор моста. Однак він не зупинив роботи і не поставив питання про проведення експертиз з приводу відповідності опор вимогам, заявленим у проектній документації. Надалі він підписав акти приймання виконаних будівельних робіт.

«Дії посадової особи призвели до завищення вартості виконаних робіт і завдали державним інтересам в особі Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради матеріальної шкоди в сумі близько 6,5 млн грн», — розповіли в прокуратурі.