У справі про вибухи в Балаклії підозрюють колишнього майора ЗСУ

За фактом вибухів на технічній території військової частини в місті Балаклія Харківської області ДБР повідомило про підозру колишньому майору Збройних Сил України. Офіцера звинувачують в недбалому ставленні до служби.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Спеціалізованої військової прокуратури.

17 березня під процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил слідчі Головного слідчого управління ДБР повідомили про підозру колишньому майору ЗСУ в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК.

За даними слідства, 15 листопада 2019 року внаслідок недбалого ставлення до служби офіцера на технічній території військової частини в місті Балаклія Харківської області сталися вибухи елементів ЗРК ЗМ9 «Куб». Троє військовослужбовців загинули, ще четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Проведені експертизи підтвердили, що недбале ставлення вказаної особи до служби знаходиться в причинно-наслідковому зв’язку з настанням вищевказаних важких наслідків. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування за фактом вибухів на території військової частини в місті Балаклія триває, слідство перевіряє дії (бездіяльність) інших військових чинів.

Як повідомляв Харків Times, 15 листопада внаслідок вибухів на території Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами (Балаклея) двоє військових загинули, ще четверо – отримали поранення. 17 листопада у лікарні помер ще один з поранених під час вибуху.

Державне бюро розслідувань (ДБР) розглядає як основну версію вибухів в Балаклії необережність військових.

Член тимчасової слідчої комісії, народний депутат Давид Арахамія заявив, що вибухи і пожежі на складах боєприпасів в Балаклії відбулися через підрив закладених в землю фугасних зарядів.