Восени на харківській Окружній з’являться нові світлофори

Фото: city.kharkov.ua

Сьогодні, 17 березня, на Окружній пройшло виїзне засідання Служби автодоріг в Харківській області з представниками міської влади. Керівники відомства та міста проінспектували хід робіт і розповіли про плани.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

Очільник САД області Андрій Алексєєв розповів, що зараз в роботі відразу дві ділянки:

  • траса М-03 Київ – Харків – Довжанський, км 472 + 045 — км 493 + 400, від Песочина до Фельдман-Екопарку. Тут вже ведеться фрезерування покриття і розчищення узбіч від чагарників. Підрядник — ТОВ «Автомагістраль-Південь»;
  • під’їзд до аеропорту «Харків» на ділянці км 0 + 000 — км 13 + 688, від Роганського житлового масиву до Безлюдівки. Працює підрядна організація ТОВ «Славдорстрой».

Роботи на третій ділянці — М-03 Київ – Харків – Довжанський, км 493 + 900 — км 516 + 200, від Фельдман-Екопарку до Роганського житлового масиву почнуться протягом 2021 року. Підрядник — ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Ремонтувати об’їзну дорогу планується в реверсному режимі (у місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано по одній половині проїзної частини), без перекриття дороги.

Крім того, за словами Андрія Алексєєва, в даний час розробляється проект встановлення світлофорів на перехресті доріг з Черкаської Лозової і П’ятихаток. Це дозволить знизити аварійність небезпечного перехрестя. На початок жовтня світлофори будуть встановлені.

Секретар міської ради Ігор Терехов зазначив, що глобальна реконструкція Кільцевої дороги дуже важлива для міста та його великої транспортної інфраструктури.

«Наприкінці минулого року я звернувся до керівництва «Укравтодору» та Президента України з приводу глобальної реконструкції Окружної дороги, і ця ініціатива була підтримана. Необхідні тендерні процедури проведені, і в даний момент дорожники вже стали до ремонтних робіт. Дорога, звичайно, знаходиться в жахливому стані. Її фактично не існує, це якийсь лабіринт і випробування для машин. Однак ця дорога — важлива частина транспортної інфраструктури Харкова», — підкреслив Ігор Терехов.

За словами секретаря міськради, щоб в місті уникнути заторів, Окружна повністю не перекриватиметься, ремонтні роботи проводитимуть частинами. Реалізація цього проекту розрахована на два роки.

Як повідомляв Харків Times, 11 березня шляховики почали підготовку до ремонтних робіт на харківській Окружній.

15 березня, ще один підрядник підключився до ремонту об’їзної дороги навколо Харкова: біля Роганської транспортної розв’язки почалися роботи з фрезерування старого покриття.