Дорожники розпочали підготовку до ремонтних робіт на харківській Окружній (фото, відео, мапа)

Підрядна організація ТОВ «Атомагістраль-Південь» сьогодня, 11 березня, розпочала фрезерування старого шару покриття та розчищення узбіч від порослі на об’їзній дорозі навколо Харкова (ділянки дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський). Роботи виконуються від Дергачівськой розв’язки в бік  перехрестя з проспектом Людвіга Свободи.

Про це Харків Times повідомили у Службы автомобільних доріг Харківської області.

“У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано по одній половині проїзної частини у реверсному режимі за погодженою із Нацполіцією схемою”, – йдеться у повідомленні.

Днями в межах Роганського житлового масиву розпочне фрезерувати підрядна організація ТОВ “Славдорстрой”. Дорожники запевняють, що виконання цих робіт при таких погодних умовах не суперечить діючим нормативним вимогам та не впливає на якість їх виконання.

Загалом на 58 кілометрах об’їзної дороги за маршрутом: Пісочин-П’ятихатки-Рогань-Безлюдівка повністю оновлять покриття, встановлять нові автомобільні знаки, з’явиться нова розмітка і узбіччя. Запланована вартість виконання робіт 1,8 млрд.грн. Реалізація контракту розрахована на два роки. Цього року планується розпочати ремонт на трьох відрізках об’їзної: двох відрізках М-03 Київ-Харків-Довжанський та на відрізку Під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків».

“Після завершення робіт, дорожнє покриття буде капітально відремонтовано і не потребуватиме ямкового ремонту”, – йдеться у повідомленні.

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення ремонтних робіт, так як при фрезеруванні (знятті) старого покриття або при влаштуванні нових шарів асфальтобетону, будуть виникати тимчасові технологічні стики (ступені).

Довідка. Об’їзна дорога навколо м. Харків складається з відрізків п’ятьох доріг:

  • М-03 Київ-Харків-Довжанський,
  • Під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» (з боку Довжанського),
  • Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка,
  • М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта,
  • Під’їзд до аеропорту «Харків» (з боку Києва).

Капітальний ремонт на об’їзній дорозі навколо Харкова не проводився більше 10 років, міжремонтний термін вичерпано на 100%. Екстремальні погодні умови цієї зими та постійний рух транзитного великовагового транспорту призвели до значної аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйноване.