Дорожники почали ремонт ще однієї ділянки харківської Окружної (відео, карта)

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

У понеділок, 15 березня, ще одна підрядна організація підключилася до ремонту об’їзної дороги навколо Харкова. На ділянці від Роганської транспортної розв’язки в сторону Безлюдівки в межах Роганського житлового масиву почалися роботи з фрезерування старого покриття.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

«У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано по одній половині проїзної частини в реверсному режимі за погодженою з Нацполіціей схемою», – йдеться в повідомленні.

Роботи з фрезерування старого покриття проводить ТОВ “Славдорстрой”.

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв з проханням бути пильними і уважними в місцях проведення ремонтних робіт, так як при фрезеруванні (зняття) старого покриття або при влаштуванні нових шарів асфальтобетону будуть виникати тимчасові технологічні стики (ступені).

Довідка. Об’їзна дорога навколо м. Харків складається з відрізків п’ятьох доріг:

  • М-03 Київ-Харків-Довжанський,
  • Під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» (з боку Довжанського),
  • Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка,
  • М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта,
  • Під’їзд до аеропорту «Харків» (з боку Києва).

Капітальний ремонт на об’їзній дорозі навколо Харкова не проводився більше 10 років, міжремонтний термін вичерпано на 100%. Екстремальні погодні умови цієї зими та постійний рух транзитного великовагового транспорту призвели до значної аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйноване.

11 березня ТОВ «Атомагістраль-Південь» почала фрезерування старого шару покриття і розчищення узбіч від порослі на об’їзній дорозі навколо Харкова (ділянки дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський). Роботи виконуються від Дергачівської розв’язки в бік перехрестя з проспектом Людвіга Свободи.

Всього дорожники планують капітально відремонтувати 58 кілометрів траси по маршруту об’їзної: Песочін- П’ятихатки-Рогань-Безлюдівка на трьох відрізках: М-03 Київ-Харків-Довжанський км 472 + 045 – км 493 + 400, М-03 Київ – Харків-Довжанський км 493 + 900 – км 516 + 200, під’їзд до Міжнародного аеропорту “Харків” км 0 + 000 – км 13 + 688.

На вказаних ділянках повністю оновлять покриття, додадуть перехідно-швидкісні смуги, влаштують нові автобусні зупинки, відновлять бар’єрне огородження, відновлять та укріплять узбіччя, відновлять водовідведення з проїзної частини, встановлять нові автомобільні знаки і влаштують нову розмітку.

Запланована вартість виконання робіт 1,8 млрд.грн. Реалізація контракту розрахована на 2 роки.

Схема ремонту: