Дорога на Салтівку пройде так, як вона запланована – Терехов

Фото: Геннадий Кернес / Telegram

Нова магістраль від вулиці Мойсеївської до вулиці Академіка Павлова, що стала черговим «яблуком розбрату» між владою Харкова та керівництвом і власниками торгового центру «Барабашово», буде побудована так, як спроектована, без будь-яких відхилень. Влада сподівається домовитися з противниками будівництва на взаємовигідних умовах.

Про це Харків Times дізнався із заяви секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова на прес-конференції сьогодні, 29 січня.

«Керівництво ринку «Барабашово» має звільнити цю територію. Якщо їм треба перемістити підприємців, ми допоможемо це зробити. Але моя чітка позиція – дорога пройде так, як вона запланована і спроєктована. Жодних відхилень не буде. Керівництво ринку має це розуміти. Адже ми будуємо дорогу не для себе, а для харків’ян, бо розуміємо, який там трафік і які там пробки. Нова дорога дасть можливість людям зручно добиратися з Салтівки в центральну частину міста і назад», – сказав Терехов журналістам.

За його словами, коли дорога була запланована, тодішнє керівництво ринку цілком із цим погоджувалося й навіть позитивно сприймало плани міської влади про будівництво магістралі та облаштування вздовж неї парковок для автотранспорту.

Він вважає, що підприємці, які торгують на місці майбутньої дороги, «виявилися без вини винуватими». Вони «праві з усіх точок зору», оскільки нічого не порушували, на відміну від господарів та керівництва ринку, які часом будували об’єкти без будь-яких дозволів.

Терехов сподівається на те, що із керівництвом «Барабашово» вдасться сісти за стіл переговорів і мирно домовитися про перенесення торгових місць.

«Ми їм зробили дуже хорошу пропозицію. Ми зробили пропозицію, від якої неможливо відмовитися », – заявив секретар міськради.

Він також підкреслив, що продовженням цієї магістралі повинен стати перший в місті віадук у районі станції метро «Київська» та розширений спуск Весніна.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року Харківська міськрада на своїй сесії прийняла рішення про будівництво нової магістралі загальноміського значення від вулиці Академіка Павлова до вулиці Мойсеївської в районі ТЦ «Барабашово».

Нову магістраль планували побудувати до Дня міста у 2020 році, й тодішній мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв, що всі підприємці, які залишать свої робочі місця через будівництво нової дороги, отримають комфортні павільйони на новому місці.

У червні 2020 року «Блек Сі Консорціум», який пов’язують із групою DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського, став переможцем тендеру Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міської ради на будівництво магістралі.

Прокладка дороги почалася 20 липня 2020 року, і з перших же днів на будівництві проходили акції протесту й акти саботажу.

Харківська міська рада у серпні звернувся до керівника Офісу Президента України Андрія Єрмакя та керівництва правоохоронних органів із проханням забезпечити можливість будівництва дороги через торговий центр «Барабашово». Провокації та саботаж міськрада пов’язувала з ім’ям голови концерну «АВЕК», що володіє речовим ринком, нардепа Олександра Фельдмана.