Нову дорогу через “Барабашово” планують відкрити до наступного Дня міста

Фото: Геннадий Кернес / Telegram

Нову магістраль загальноміського значення від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської, яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Мер Харкова Геннадій Кернес нагадав підчас зустрічі з підприємцями ТЦ “Барабашово” 18 вересня, що земля під будівництво цієї дороги була зарезервована ще у 1953 році, і тоді навіть почалися будівельні роботи, які, втім, так і не були завершені. У кожному подальшому Генплані розвитку міста – 1986, 2004 і 2013 років – ця дорога також передбачалася.

“Проблема в тому, що зараз на цьому місці стоять торговельні павільйони, які були побудовані концерном “АВЕК” з порушенням усіх норм і правил. Але перед законом усі рівні, і ніякий депутатський мандат, який є у власника “АВЕК” Олександра Фельдмана, йому не допоможе. Ці павільйони побудовані за “червоними лініями” – на дорозі, яка передбачена генпланом”, – сказав Кернес.

Він зазначив, що у зарезервованій для будівництва зоні було заборонено будувати постійні споруди. “Але “АВЕК” це зробив, взявши гроші з вас, підприємців. Тепер ми повинні цивілізовано вийти з цієї ситуації: місто побудує там дуже потрібну для зручності харків’ян дорогу, а ви отримаєте нові торгові місця”, – зазначив Кернес.

Він повідомив, що всі підприємці, які залишать свої робочі місця через будівництво нової дороги через ТЦ “Барабашово”, отримають комфортні павільйони на новому місці. Кернес нагадав, що на останній сесії міськради було створене КП “Міський торговий ринок”. За цим підприємством будуть закріплені земельні ділянки, які мають статус вільних на “Барабашово”. Також КП отримає 2,5 га землі біля пр. Ювілейного – територію колишнього таксопарку. Саме тут будуть встановлені павільйони для підприємців, яких переселять у зв’язку з будівництвом дороги.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.