Кернес повернеться в Харків до 20 грудня, – заступник мера Терехов

Фото: MyKharkov.info

Втретє обраний на посаду  Харківського міського голови Геннадій Кернес, який з 17 вересня цього року знаходиться на лікуванні в клініці “Шаріте”, повернеться в Харків до 20 грудня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання Страна з посиланням на першого заступника мера Харкова Ігоря Терехова.

За словами Терехова, Кернес повинен повернутися до сесії новообраної міськради, яку необхідно провести до 20 грудня. Сценарій, який передбачає неможливість Кернеса управляти мерією, в міськраді не розглядають.

“Ми цей сценарій зараз взагалі не розглядаємо, тому що він не буде застосований. Кернес повернеться до Харкова і до 20 грудня проведе сесію міськради. Ось з цього сценарію ми виходимо. Решта – навіть не розглядаються”, – повідомив Ігор Терехов.

Він розповів, що спілкувався з Геннадієм Кернесом телефоном після місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня.

“Лікарі тільки півтора тижні тому дозволили йому говорити по півгодини в день, тому розмова була недовгою. Але Кернес абсолютно нормально спілкувався. Я йому розповів, який результат ми отримали на місцевих виборах. Він був задоволений”, – повідомив віце-мер.

Він зазначив, що як тільки лікарі дозволять Кернесу повноцінне спілкування, буде записаний і відео-ролик, і звернення, і фотографія.

За словами Терехова, фахівці “Шаріте” відпустять Кернеса, якщо будуть задоволені роботою його легенів.

“Коли він відлітав з Харкова в “Шаріте” у нього був коронавірус, запалення легенів з ураженням до 70-ти відсотків. Також, ви пам’ятаєте, в 2014 році він був важко поранений. Куля пошкодила йому печінку, нирку, вирвала шматок легкого, перебила хребет, але він вижив. На тлі ковіда у нього так само почалися деякі проблеми, пов’язані саме з наслідками цього поранення. і в “Шаріте” він вилетів не коронавірус лікувати, ми про це неодноразово говорили, але журналісти і опоненти вперто не хотіли цього чути. Він за наполяганням родичів полетів лікувати наслідки поранення, які загострилися на тлі ковіда. Зараз коронавірусу у нього немає. Багато речей лікарі також куповані, динаміка позитивна, його життєдіяльності і працездатності нічого не загрожує, але поки залишається проблема з роботою легень “, – повідомив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його в подальшому.

За інформацією Павла Фукса, в “Шаріте” Геннадія Кернеса помістили в палату інтенсивної терапії, де він проходить курс лікування від COVID-19.

За час, поки Геннадій Кернес знаходиться на лікуванні за кордоном, міськрада кілька разів спростовувала чутки про його смерть.

5 листопада Кернеса офіційно оголосили мером Харкова. Геннадій Кернес переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів).