Кернеса офіційно оголосили мером Харкова

Фото: 2day.kh.ua

Міська територіальна виборча комісія Харкова оголосила остаточні результати виборів на посаду Харківського міського голови.
Геннадій Кернес переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на Харківську міську територіальну виборчу комісію.

Як передають кореспонденти, комісія одностайно проголосувала за постанову, якою Геннадія Кернеса визнано обраним міським головою.

Текст постанови зачитала голова міської ТВК Ольга Мозгова:

«Постанова №92 «Про визнання особи обраною міським головою». Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 278 Виборчого кодексу України, на підставі протоколу про результати голосування з виборів Харківського міського голови Харківського району Харківської області від 3 листопада 2020 року Харківська міська територіальна комісія постановляє:

1. Визнати обраним Харківським міським головою Харківського району Харківської області Кернеса Геннадія Адольфовича, 1959 р.н., Харківський міський голова проживає в Харкові Харківського району Харківської області, безпартійний, висунутий політичною партією «Блок Кернеса — Успішний Харків».
2. Цю постанову вивісити для загального ознайомлення на сторінці офіційних матеріалів Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області та оприлюднити на офіційному веб-сайті Харківської міської ради».

«Оголошуємо мером міста Харкова Кернеса Геннадія Адольфовича. Харківським міським головою», — сказала Мозгова.
За її словами, комісія продовжує роботу над встановленням результатів виборів депутатів Харківської міської ради.

Як повідомляв Харків Times, друге місце на останніх виборах у мери посів Олександр Фельдман з ОТЗЖ. Третім став діючий голова Харківської обладміністрації, представник «Слуги народу» Олексій Кучер.