Друг Кернеса повідомив, що у мера – негативний тест на COVID-19

Мер Харкова Геннадій Кернес, який з 17 вересня проходить лікування в клініці «Шаріте» в Берліні, отримав негативний результат тестування на COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Telegram бізнесмена і одного Кернеса Павла Фукса.

“Новини хороші. Сьогодні він отримав негативний тест на COVID-19. Сподіваємося, що через тиждень Геннадій Адольфович передасть всім привіт”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з палати мера щойно вийшла громадянська дружина Кернеса – Оксана Гайсинська. Як доказ Фукс опублікував фото Гайсинської в медичному халаті і шапочці. На фото вказано час 19:25.

Як повідомляв Харків Times, 14 вересня деякі українські ЗМІ повідомили,  мер Харкова Геннадій Кернес госпіталізований до 17-ої міської лікарні Харкова з діагнозом COVID-19 і захворювання «протікає у вкрай складній формі».

15 вересня Директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко офіційно підтвердив, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у 17-ій міській клінічній лікарні з діагнозом COVID-19 і двостороннім запаленням легенів. За його словами, мер в свідомості і не підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернеса привезли на лікування в німецьку клініку “Шаріте” в Берліні.

У мерії підтвердили, що в ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його в подальшому.

За інформацією Павла Фукса, в “Шаріте” Геннадія Кернеса помістили в палату інтенсивної терапії, де він проходить курс лікування від COVID-19.