Лісова пожежа у Дворічанському районі: продовжується гасіння осередків тління

Фото: kh.dsns.gov.ua

В лісовому масиві поблизу с. Гороб’ївка Дворічанського району станом на 6 вересня, здійснюється гасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Відкритого вогню не спостерігається. До гасіння залучено 189 чоловік та 31 одиниця техніки, з них від ДСНС 66 чоловік особового складу та 18 одиниць техніки.

Пожежу, яка виникла 2 вересня, локалізовано 4 вересня о 13:17. Загальна площа пройдена вогнем складає 500 га (з них 100 га верхової пожежі).

На території Харківської області впродовж доби 5 вересня виникло 67 загорянь на площі близько 40 гектарів.

Зокрема, 6 вересня о 16:44 по вул. Центральна, 148 у смт. Старий Мерчик Валківського району на відкритій території горіла трава на площі 200 кв. м.

“В наслідок самостійного гасіння постраждав чоловік, 1971 р.н. З діагнозом опіки нижніх кінцівок він був госпіталізований до обласної лікарні м. Харкова”, – йдеться у повідомленні.

О 17:47 пожежу було ліквідовано. До гасіння було залучено 5 вогнеборців та автоцистерна.

Пожежні зазначають, що чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

“Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

Обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Збитки від лісової пожежі в Дворічанському районі, за попередніми підрахунками, становлять 644,3 млн грн.